Sadia Mayra Kinanti

U must be a lovely little angel that God loves you so much more than we do..

Thank u for wonderful 8 months sweetheart..

Titip surga buat mamah, papah ya nak.. Insyaallah kita ketemu lagi..

Advertisements
Posted in Feeling | Leave a comment

Failed Advertisements

This advertisements always make laugh even though I have read it over and over again.

“Fine food expertly served by waitresses in appetizing forms. Dinner Special — Turkey $2.35; Chicken or Beef $2.25; Children $2.00”

“For sale: an antique desk suitable for lady with thick legs and large drawers.”

“Sheer stockings. Designed for fancy dress, but so serviceable that lots of women wear nothing else.”

“Wanted. Man to take care of cow that does not smoke or drink.”

Posted in Jokes | Leave a comment

My Dream last Night

That old wooden house still stands strong in between two new houses with the latest design of a modern life. When I step into the old house, a crack mumbled from the floor and the door make a creaky sound, for me it is like welcoming a child who’s never coming home after a long journey of life.

I sit tight in the front porch, the red old chairs remain the same, so does the round table, we used to sit here, all of us, talked about everything, my school, families, dogs, and even recipes, we had what we call “Snoopen Time” where we all have a cup of tea or coffee, and some cookies.

At the exact Snoopen Time, now I sit alone, 17 years ago, all these chairs were full. Yes, I have special bounds with them, I grew up in this house, I grew up with them, I learned how to be a woman.

Now, here I am, I am living a good job and I am a wife, I travelled to those countries that you’ve told me that day, I speak more than 2 languages like I ever promise before, I work and I take care my house at the same time like you always want me to do.

Oh, how I miss this happy house, for me this will always be my home. I remember, 3 bedrooms, 1 sewing room and a big open air kitchen, where we baked cookies. We have a small room, where you loved hearing us singing, even my voice is not that good, it still though *chuckles . When we’re not singing, you told stories, “a girl with a red hood”, “a silly wolf”, “Lazy donkey” and many other fairytales.

Oh hey.. I remember those 8 cute puppies running around here and there, their parent; Kiki and Therry just watched over their small dog house in front of the back porch and that cat, named Liz that always sleep on a big chair by the window, I must tell you, I hate that cat, her furs are everywhere on my sewing, I often locked her out.. *chuckles sorry grandma

Time flies, people get old and die, and some are just born and grow. Now I tell a story about my grandparent, one day, my grand children will tell a story about me.

When time flies, you’ll go without looking back, but sometime, you have to stop a while, sit and look back. You’ll see what makes you are now, where are you from and people that still behind you and never get a chance to see where you’re heading to. That what makes you stronger, makes you believe in yourself, makes you keep your feet on the ground and more important, it makes you grateful of each day that has passed and will be passed one day.

Posted in Feeling | Leave a comment

Ngenggres Yookk…!

Setelah insiden @tifsembiring tadi malem, gue jadi inget beberapa kejadian lucu yang melibatkan bhs inggris yang bikin gue ngakak. Ini bukan untuk mengejek, tapi harus diakuin, sering kali bhs inggris yang salah ato salah arti bikin kita ketawa ngakak. Gue coba merangkum beberapa kejadian lucu berhubungan dengan bahasa Inggris ;

Taken from here

A: I have to get home early

B : going somewhere?

A: I have to collect all my kids from school

*Langsung kebayang, anaknya yang berkeliaran dan merambat dimana-mana

————

A: she’s hot..!

B : she’s married

A : really?? That’s great..!

A: uhm..She has a husband..

B : oh, I thought she is married

*Gak jelas, si oknum A ini gak ngerti dengan kata “married” ato budeg

————

A: I barely can walk,I hurt my neck (elus2 lutut)

B : u mean knee??

A : oh yes.. I mean kneeck

*Oknum B ketika itu emang agak flu, hidung yang mampet, memberikan sensasi dan efek “D” ato “K” pada pengucapannya

———–

A: u should improve ur english writing

B: inggris gw bagus kok,cuma tulisan gw emang jelek,temen gw kbanyakan dokter sih

*Kebangetan ini mah.. harus les di LIA dari basic

———–

A : Belok kiri nya itu abis ada papan iklan pesawat calus itu loh mit

B : Owwh.. gak pernah liat, ntar kalo iklannya udah keliatan, kasih tau aja

A : Nahh… itu diaa..!!

B : #Abis baca iklan langsung pingsan

Iklan Adam Air – “ Call Us Now For Reservation”

Taken from here

———–

B : Kamu lagi ngapain?

A : Nonton film.. bagus nih.. la ke hos

B : Film apaan tuh?

A : Itu loh yg ada Kiyanu Ri Ves nya..

A : Lake House kaliiii.. yg maen Keanu Reeves

*mendadak ilfil

Posted in Jokes | 1 Comment

By Sappho

 

Raise up the roof-tree — A wedding song!

High up, carpenters — A wedding song!

The bridegroom is coming, The equal of Ares

Much bigger than a big man

 

Epithalamium , by Sappho

Happy bridegroom, Hesper brings

All desired and timely things.

All whom morning sends to roam,

Hesper loves lead them home.

Home return who him behold,

Child to mother, sheep to fold,

Bird to nest from wandering wide:

Happy bridegroom, seek your bride.

Posted in Feeling | Tagged , , , , | Leave a comment

Eat Pray Love

Eat Pray Love

Bukan.. bukan.. gak ada spoiler di dalam postingan ini, cuma sedikit comment.

Tidak sesuai ekspektasi

Banyak banget komponen yg bagus didalam filmnya, di shoot di beberapa tempat; Rome, India dan Bali, sayangnya, si pembuat film, gak bisa terlalu memanfaatkan hal tersebut. Malahan bagi gue yg menarik adalah makanan-makanan yang ada di trip si Elizabeth ketika ke Rome, sisanya gak terlalu bagus untuk dilihat.

Cerita terlalu fokus ke Elizabeth nya, pemainnya lumayan banyak, dan diceritakan kalo mereka semua adalah teman dekat dari si Elizabeth ini, cuma sayang, ibarat internet, si teman-temannya ini, satu persatu muncul seperti dialog box ato pop up window, dan hilang begitu saja. That’s it..! belum kerasa chemistry dari masing-masing teman tersebut, tiba-tiba mereka hilang. Belum lagi, figuran-figuran yang terasa banget dimasukkan untuk “meramaikan” film ini, contohnya; si asisten nya Ketut Liyer dengan celetukan-celetukan yang garing banget. Bahkan porsi si Javier Bardem sangat sedikit dengan akting yang kerasa sangat biasa dan kaku. James Franco juga terlihat seperti aktor figuran yang pas-pas-an (untung cakep.. huehehe)

Konflik dan nafas film, terasa didalam part-2, ketika perjalanan Elizabeth ke India, dimana dalam pencarian Tuhan-nya, ia bertemu dengan mantan alkoholik yang bernama Richard,. Richard adalah orang yang menyadarkan Elizabeth, bahwa banyak orang yang mempunyai problematika kehidupan yang jauh lebih berat. Sayangnya, begitu sampai Bali lagi, cerita kembali menjadi datar.

Suasana Bali nya juga kurang kena, mungkin karena gue emang tinggal di Bali, gue merasa malah pemandangan sawah subak yang diambil dari atas, terasa sangat biasa, mengingatkan gue dengan film-film perang Vietnam jaman dulu. Penjor Bali pun gak terlihat banyak, satu-satunya yang gue liat “Bali Banget” adalah rumah si Ketut Liyer, sama Monkey Forest (ini juga bakal terlihat kalo kamu pernah ke Monkey Forest). Sisanya, well, bisa diliat sama dengan film-film asia lainnya. Padahal Ubud adalah salah satu daerah di Bali yang indah banget, tempat favorit gue buat ngupi-ngupi ato sekedar refreshing dari Denpasar. Banyak tempat-tempat yang seharusnya diperlihatkan, salah satunya adalah pasar seni Ubud dan jalanan di sekitar Monkey Forest yang banyak coffee shop dan art shop.

Buat gue, gak terlalu banyak pesan moral yang disampaikan di film ini kecuali keseimbangan dalam hidup itu sangat penting. Bersikap apatis, tidak percaya dan takut hanya akan membuat hidup terasa lebih berat. Sisanya, gue lebih merasa si Elizabeth hanya sebagai seorang drama queen yang berhasil menemukan keseimbangan dalam hidupnya. Other than that.. this movie is quite boring and I have no intension to watch it again. Mungkin lebih menarik isi bukunya dibanding filmnya. Jadi para pembaca, jangan berharap terlalu tinggi, tapi buat yang kangen Bali, India atopun Rome, mungkin film ini bisa jadi obat kangen.

Gue bisa bilang, film ini banyak pemain tetapi terasa sangat sepi. Mungkin karena satu buku, 3 perjalanan dan satu tahun dipepetkan kedalam film yang hanya berdurasi 113 menit. Bisa jadi juga, si pembuat film dan Elizabeth asli, kurang bisa menempatkan atau mengambil intisari yang menarik dari perjalanan tersebut untuk dibuatkan sebuah film.

Well, that’s from my point of view –

Posted in Movies, Thoughts | Tagged , , , , | Leave a comment

La Meme Histoire

by : Feist

Quel est donc
Ce lien entre nous
Cette chose indéfinissable
Où vont ces destins qui se nouent
Pour nous rendre inséparables

Life’s a dance
We all have to do
What does the music require
People all moving together
Close as the flames in a fire
Feel the beat
Music and rhyme
While there is time

We all go round and round
Partners are lost and found
Looking for one more chance
All i know is
We’re all in the dance

Quel est donc
Ce qui nous sépare
Qui par hasard nous réunit
Pourquoi tant d’allers, de départs
Dans cette ronde infinie
On avance
Au fil du temps
Au gré du vent
Ainsi

On vit au jour le jour
Nos envies, nos amours
On s’en va sans savoir
On est toujours
Dans la même histoire

We all go round and round
Partners are lost and found
Looking for one more chance
All i know is
We’re all in the dance

Dans la même histoire
La même histoire

Posted in Feeling, Musics, Thoughts | Tagged , , | Leave a comment